Gemengd koor Cantimond

In 1994 ben ik gevraagd als koordirigent bij de Cantorij Helmond, een kerkkoor van de P.K.N., Bethlehemkerk te Helmond. In datzelfde jaar ben ik gestart met de opleiding tot koordirigent. Praktijk en studie gingen dus goed samen. Het koor bestond toen uit 17 leden, maar heeft inmiddels zo'n 45 zangers en zangeressen, waarbij, in tegenstelling tot de meeste gemengde koren, ook de tenoren en de bassen goed vertegenwoordigd zijn.
Vanaf september 2010 is de Cantorij van de Bethlehemkerk een zelfstandig koor geworden onder de naam "Cantimond". Er is nu meer mogelijk qua repertoirekeuze.
Wel blijft het zingen in diensten en missen centraal staan, zowel binnen als buiten Helmond.

 

Vrouwenkoor Confetti

In 1997 ben ik begonnen met een groep van 5 vrouwen, die gezamenlijk zangles wilden en "lekker wilden zingen". Deze groep is inmiddels uitgegroeid tot vrouwenkoor Confetti, met zo'n 60 leden.Ook bij dit koor is er een goede verdeling in sopranen, mezzosopranen en alten. Het repertoire is zeer divers, van musical tot opera en in het laatste kwartaal van het jaar wordt veel kerstmuziek ingestudeerd. Hierbij wordt altijd gezocht naar onbekende, maar goed in het gehoor liggende muziek.